KROVSTVO, KLEPARSTVO IN TESARSTVO

Streha objekta je zelo pomemben kostrukcijski sklop, hkrati pa je tudi najbolj kompleksen. Danes streha ne predstavlja le zaščite pred padavinami ampak mora izpolnjevati tudi estetske in tehnične norme. Življenska doba strehe je vsaj nekaj desetletij, zato je zelo pomembno, kakšen material je uporabljen pri izdelavi ali obnovi le-te. Na področju krovskih, kleparskih in tesarskih del, imamo več kot 40 letne izkušnje.

Na strehah izvajamo vse možne vrste del:

  • Krovska dela: pokrivanje in prekrivanje streh, izolacija streh...
  • Kleparska dela: montaže žlebov, strelovodov, snegolovov...
  • Tesarska dela: postavitev lesenih ostrešij

Krovstvo

Pod tipična krovska dela spadajo pokrivanje in prekrivanje streh ter njihova izolacija. Kvalitetno narejena streha vas bo uspešno ščitila pred vremenskimi vplivi, zvokom in mrazom. Ker pa je izdelava strehe velik in kompleksen projekt Vam navajamo nekaj osnovnih informacij, ki vas bodo usmerilo v pravilno odločitev.

Izbira kritine

Katero kritino izbrati je predvsem odvisno od vremenskih vplivov in arhitektutre objekta. Dva bistvena dejavnika, ki vplivata na izbiro kritine sta veter in snežna obremenitev. Zaradi tega obstajajo kritine iz različnih materialov (žgani in nežgani izdelki, izdelki iz pločevine, bitumenski izdelki...). Pri izbiri kritine vam tako z veseljem svetujemo in upoštevamo vaše želje.

Primarno prekrivamo z kritino najbolj priznanih proizvajalcev:

tondach esal creaton

Izolacija Strehe

V primeru, da si želite ustvariti podstrešno stanovanje, galerijo nad bivalnim prostorom ali pa privarčevati na ogrevanju pa izvajamo tudi toplotne izolacije podstrešij. Izoliranje podstrešja je zelo pomembno, saj s tem zmanjšamo porabo energije za ogrevanje, preprečimo pretirano pregrevanje poleti in zmanjšamo hrup iz zunanjosti. Za te vrste izolacij je možno pridobiti subvencijo ekosklada ali najeti ugoden kredit. Vse potrebno za pridobitev finančnih spodbud vam priskrbimo mi.

Primer termoizolacije mansarde:

izolacija
Pritrditev lesenih moralov 10/10 cm, ki služijo kot distančnik za dodatnih 10 cm toplotne izolacije in kot podkinstrukcija za lesen strop.
izolacija
Izvedba toplotne izolacije prvi sloj 14 cm ursa SF 35 drugi sloj 10cm ursa SF 35.
izolacija
Namestitev parne zapore (v prikazanem primeru bo stop lesen).
 

Skupno 24 cm izolacije zadošča za pridobitev subvencije EKOSKLADA, saj pri omenjenem materialu in debelini znaša λ∕d≤0,18 W/m2K (konkretno 0,146 W/m2K). Višina nepovratne finančne spodbude znaša največ 25 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 10 € na m2 za največ 150 m2 toplotne izolacije strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru stanovanjske enote.

 

Kleparstvo

Za potrebe krovskih del izvajamo vsa kleparska dela iz vseh vrst pločevine (Alu, Cu, Fe,INOX, ...). Montiramo pa tudi strešne izdelke Velux ter strelovode.

Kleparska dela obsegajo montažo žlebov in odtočnih cevi, različnih obrob za estetski zakljućek streh, obrobe za strešna okna, pločevinaste police za okna, snegolove in strelovode.

kleparstvo kleparstvo kleparstvo

Tesarstvo

ostrešje

Ostrešje vam izdelamo po načrtu arhitekture in računu statike. Izdelava vključuje nabavo lesa ter izdelavo in vezanje konstrukcijskih elementov ostrešja. Za elemente ostrešja se uporablja kakovosten smrekov les, na vašo željo pa lahko uporabimo tudi kater drug konstrukcijski les. Ves les je zračno suh po želji pa se ga lahko zaščiti s protiinsekticidnim premazom (potaplajnje v bazen z barvo) ali protipožarnim premazom (nanos s čopičem). Deske za izvedbo zračnega kanala ter letve pa osušimo v lastni sušilni napravi.

 

V primeru karšnih koli vprašanj, ali če želite, da vam sestavimo ponudbo nas enostavno kontaktirajte preko obrazca ali pa nas pokličete ter nam povejte svoje želje.

Se še ne morete odločiti?
Preverite naša dosedanja dela.

ŽELIMO VAM PRIJETEN IN USPEŠEN DAN.

Kontakt >>

SG Koželj d.o.o.
Tunjiška mlaka 10c
1241 Kamnik

 

t: 01 8392 301

f: 01 8397 749

 

m: 031 395 092 - Gašper

m: 031 319 170 - Srečo

 

e: info@sg-kozelj.si

w:

Poslovni partner >>